Skip links

Om prosjektet

Knapstadhagen

Byggetrinn 1 og 2

Knapstadhagen består av 40 leiligheter i bygg B8 og B12 i trinn en og 40 leiligheter i bygg B2 og B4 i trinn to. Til sammen 80 leiligheter, parkeringsanlegg, boder og lokaler tilrettelagt for service og næring.

Første byggetrinn
Bygg B8 og B12 består av 40 leiligheter og utgjør første byggetrinn av Knapstadhagen. Leilighetene får et bruksareal i størrelsen 35 til 91 kvm. De fleste leilighetene er gjennomgående med god takhøyde og store vindusflater. I første byggetrinn er det til sammen 15 ulike leilighetstyper. Alle etasjer har trinnfri adkomst.

Andre byggetrinn
Bygg B2 og B4 består av 40 leiligheter og utgjør andre byggetrinn av Knapstadhagen. Leilighetene får et bruksareal i størrelsen 39 til 101 kvm. De fleste leilighetene er gjennomgående med god takhøyde og store vindusflater. I andre byggetrinn er det til sammen 15 ulike leilighetstyper. Alle etasjer har trinnfri adkomst.

Utsikt mot syd og vest
Samtlige leiligheter har syd- eller vestvendte balkonger/terrasser, enten med utsikt mot det omkringliggende kulturlandskapet eller mot takhagen og det indre uterommet formet som et tun for prosjektet. Balkonger/terrasser er i størrelse fra 10 til 16,1 kvm.

Boder og parkering
Det blir felles bod- og parkeringsanlegg i underetasje. Alle leilighetene har egen sportsbod i dette anlegget. Leiligheter over 60 kvm disponerer også P-plass her. For mindre leiligheter kan det kjøpes P-plass så langt det er plasser ledig.

Knapstadhagen byggetrinn 1

Arkitektens vurdering

Spennende bolig-prosjekt formet som et åpent tun

Boligprosjektet Knapstadhagen blir bestående av 80 moderne leiligheter i et eget, hyggelig bomiljø.

De fire boligbyggene i Knapstadhagen ligger som en fortsettelse av bolig- og forretningsbyggene langs Spydebergveien, og avslutter reguleringsområdet Knapstad Vestre mot Skoleveien i vest.

Plassert som et tun
Boligbyggene er lagt slik at alle leilighetene får stuehenvendelse mot sør eller vest samtidig som de danner et tun, en vakker hage over parkeringsgarasjen.

Adkomst
Byggene har adkomst fra både fra hagen og gjesteparkering nær inngang på bakkeplan. I tillegg er det direkte adkomst fra alle bygg til parkeringsgarasjen som har avkjøring fra Bjørneveien i nord.

Fra smarte 2-roms til romslige 4-roms
Det er arealeffektive leiligheter med et utvalg fra 2- til 4-roms planløsninger. Alle leilighetene har balkong eller markterrasse mot sør eller vest. Stuevinduene går til gulv og har litt ekstra høyde for å gi mye lys og utsikt.

Torg og samlingspunkt
Parkeringsplassen langs Spydebergveien avsluttes med et lite torg i forkant av det nye bygget. Her vil næringsarealet i 1. etasje huse noe mer forretnings- eller servicetilbud, i tillegg til det som er i nabobygget i dag. Torget håper vi vil være et samlingspunkt og et hyggelig sted å være for de som hører til området.

Uterom
Takhagen mellom boligbyggene gir et godt uterom med plass for sykkelboder, sittegrupper og lekearealer. Uttrykket bygger videre på materialbruken fra nabobebyggelsen, lyse mursokkel og beiset trepanelet. Et lysere tremateriale er lagt til som ramme rundt balkongene.

Ellen Authén
Sivilarkitekt MNAL
Meinich Arkitekter AS

Takhagen og det indre uterommet

Takhagen

Godt bomiljø med grønne verdier

Åkerlandskapet oppleves inviterende og åpent. Knapstadhagen byr på innbydende uterom som skaper godt naboskap.

Bomiljøet skaper følelsen av en glidende overgang mellom inne og ute. Planen for uteområdene og bomiljøene er fullverdige, og ikke bare pynt på slutten av byggeprosjektet. Erfaringer fra lignende prosjekter viser at gode uterom skaper godt naboskap og inviterer folk til å være ute sammen.

Omkranser hagen
Fire bygningskropper ligger rundt det sentrale uterommet i Knapstadhagen. Her kan man bo og trekke pusten dypt i trivelige og landlige omgivelser. Under den sentrale hagen skjuler det seg et moderne parkeringsanlegg som sørger for at bilene ikke skjemmer bomiljøet.

Bølgende landskap, åpne gressarealer, trær, hekker, bærbusker og frukttrær er elementer som smelter sammen i en helhet og gir det totalinntrykket Knapstadhagen fortjener. Det handler om å forvalte og sette pris på de grønne verdiene som skaper det gode naboskapet.

Benker plasseres rundt omkring og det blir sitte- grupper under tak. Hagen får egen bocciabane og det avsettes plass til lek med vipper, husker, sklier og sandkasse. Her kan folk og familier i alle aldre trives og bo.

Ulike målgrupper
Boligene oppleves inviterende visuelt sett. Hekker gir skjerming, men plasseres godt trukket inntil bygningskroppene.

Bakkeplanet får plass til en privat platting og gressflate. Samtidig blir det lettstelt, og godt tilpasset mennesker som ikke ønsker å bo i enebolig.

Knapstadhagen skaper spennende dynamikk i en bredt sammensatt gruppe beboere i ulike aldere og livsfaser. Småbarnsfamilien, pendleren og den godt voksne skal finne både ro og stolthet over å kunne invitere gjester hjem.

Grønne virkemidler
Knapstadhagen blir absolutt ikke innestengt, men får akser med sikt mellom bygningene. Det legges til rette for sykkelparkering og et bomiljø hvor bilen gjemmes bort. Grønne gressflater og staudebed understreker den grønne og innbydende helheten.

Avfallsløsningene er nedgravd i tanker og universelt tilrettelagt for å tilfredsstille HMS, unngå lukt og ivareta smittevern. Her er det brukt ulike virkemidler som tar utgangspunkt i stedet, og ivaretar og styrker de grønne verdiene.

Maria Thøgersen Eide
Landskapsarkitekt MNLA
In Situ AS

Flytt inn i en helt ny leilighet

God standard, lave fellesutgifter og forutsigbarhet

Knapstadhagen får leiligheter med gode planløsninger, fra smarte 2-roms til romslige 4-roms.

Standard
Uansett hvilken type leilighet du velger er det lagt vekt på form, funksjon og holdbarhet. Leilighetene får gjennomgående gode kvaliteter med kjente merkevarer på innredninger, sanitær og hvitevarer. Nyere byggeforskrifter gir høyere byggestandard. Her kan du flytte inn i en helt ny leilighet hvor ingen har bodd før.

Lyst og gjennomgående
Leilighetene blir lyse og delikate med store vindusflater. De fleste av leilighetene er gjennomgående med godt lysinnslipp fra to sider.

Inngangspartier
Adkomst til leilighetene er trinnfri, enten direkte fra bakkeplan, via trapperom med heis eller via svalgang.

Gulv
Alle rom får lys eikeparkett i matt utførelse bortsett fra bad/vaskerom som får fliser og bod som får linoleum.

Balkonger/terrasser
Alle leilighetene får utgang til romslige balkonger eller terrasser. Rekkverk i glass gir et godt utsyn fra både balkong og leilighet.

Ventilasjon
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning gir leilighetene et godt inneklima og er energiøkonomisk.

Forutsigbarhet
På Knapstahagen er fellesutgiftene lave og du har beskjedne vedlikeholdskostnader de nærmeste årene.

Landlig, sentralt og attraktivt

Uansett hvilken aldersgruppe eller livsfase du befinner deg i, vil Knapstad by på et godt liv for deg som velger å bo her. Sentralt, men likevel landlig, frisk luft, flotte turområder og god plass i et nydelig duvende kulturlandskap.

Beliggenheten Knapstad har tett på både Europa-veien og jernbanen gjør det enkelt og effektivt å pendle. Du finner det meste av det du behøver i hverdagen, uansett om du er 10, 40 eller 90 år gammel. Derfor er Knapstad også et populært sted for innflyttere.

Alt du behøver
Knapstad har barnehage, barneskole, ungdomsskole, flerbrukshall, bo- og behandlingssenter, butikker og bedrifter i mange næringer, for å nevne noe. Og så må du ikke glemme alle de trivelige og blide menneskene som bor og har valgt å tilbringe gode dager på et fredfullt sted.

Tilrettelagt for pendling
En veldig stor andel av arbeidende som bor på Knapstad er pendlere. Med bare 40 minutters reisetid til Oslo, med tog eller bil, er man godt innenfor akseptabel reisevei til tyngden av landets arbeidsplasser i hovedstadsregionen. Men likevel såpass langt unna det urbane liv at boligprisene er hyggeligere og turområdene er tett på.

I hjertet av Indre Østfold

I hjertet av Indre Østfold

Knapstad

Spydeberg
Askim
Ski
Mysen
Oslo sentrum
Sykehuset Østfold, Kalnes
Ørje, riksgrensen
Oslo Lufthavn Gardermoen

Bil

3,5 km – 4 min.
10 km – 11 min.
17,5 km – 20 min.
22,7km – 20 min.
43 km – 38 min.
47,5 km – 47 min.
50 km – 37 min.
88 km – 1 t. 7 min.

 Buss/Tog

5 min.
14 min.
20 min.
25 min.
44 min.
1 t. 38 min.
1 t. 5 min.
1 t. 31 min.

I hjertet av Indre Østfold

Knapstad

Spydeberg
Askim
Ski
Mysen
Oslo sentrum
Sykehuset Østfold, Kalnes
Ørje, riksgrensen
Oslo Lufthavn Gardermoen

Avstand

3,5 km
10 km
17,5 km
22,7km
43 km
47,5 km
50 km
88 km